Támogatóink

A köszönet hangján

 

Egy futballozó fiatalember számára mérkőzésről mérkőzésre hatalmas motiváció a szurkolótábor hangját hallani. Erőt ad, ami nem csupán az éppen aktuális 90 percre szól, hanem azokra az edzésekre is, amikor már fárad a test és nehezebben mozognak az izmok.

A makói focirajongók biztatása akkor is behallatszik a pályára.

A köszönet azonban nem csak nekik jár, hanem azoknak is, akik saját bevételeikből, önzetlenül álltak a csapat mellé. Ők támogatásaikkal teszik lehetővé azt, hogy minden „Hajrá, Makó!” eljusson a zöld gyepre. Nem ők rúgják a gólokat, de nélkülük egyszer sem zörrenne meg az ellenfelek hálója. Ha valaki azt gondolná, hogy pusztán a makói fiatalok és a foci mellett tesznek ezzel hitet, akkor tévedne.

A csapat szponzorai egyúttal a barátaink is. Igazi lokálpatrióták, akiknek nem csak a helyi sport, hanem a városuk is fontos. Pontosan úgy tartanak össze, mint az a 11 csapattag, akiknek minden meccs rangadó.

Bill Shankly, a Liverpool csapatának edzőlegendája mondta egyszer:

„Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb.

Mindannyian tudjuk, hogy a fentieket vicces formában jelentette ki, ugyanakkor a makói focisták minden egyes mérkőzésre ebben a szellemben futnak ki. Azok a vállalkozó barátaink, akik mellettünk állnak, ugyanígy dolgoznak, hiszen saját szakterületük elismert művelői, közös ismerőseink. Minden nap találkozunk velük, hiszen értünk dolgoznak, igénybe vesszük szolgáltatásaikat és használjuk termékeiket. Számukra a vevő a „sokkal, de sokkal fontosabb”, s mi annyit tehetünk, hogy ezt a bizalmat szorgalmas munkával és jó játékkal háláljuk meg.

Annyit ígérhetünk, hogy soha nem lesz elveszett labda. A mérkőzés addig tart, amíg a bíró hármat nem fúj a sípba. Szurkolóink és támogatóink megérdemlik, hogy önzetlenségükért, lelkesedésükért, valamint barátságukért mindegyikünk a szívét tegye ki a pályára.

Minden egyes alkalommal a győzelemért fogunk harcolni, s ebben benne lesz a szurkolók „Hajrá, Makó!” csatakiáltása mellett a köszönet hangja is, melyet támogatóink érdemeltek ki.