post

Három pontot hagytunk Kispesten

Az M-Foci Kft. 3-1-es vereséget szenvedett a Budapest Honvéd-MFA II. vendégeként az NB III közép csoportjának utolsó előtti fordulójában.

Az első 15 percben kezdeményezőbben futballoztak a vendégek, több helyzeteket is kialakítottak, míg a kispestiek nem igazán tudták veszélyeztetni ellenfelük kapuját. A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, a hazaiak a 21. percben megszerezték a vezetést Hegedűs Márk fejesével. A bekapott gól megzavarta a Maros-partiakat és pár perccel később Herjeczki Kristóf is betalált a hálóba. A makóiak nem adták fel és a 39. percben egy kidolgozott akció végén Gémes Bence szépített, így még reménykedhettek a pontszerzésben. A Honvéd 2-1-es előnnyel zárta az első félidőt.

A második játékrész elején tizenegyest kapott az M-Foci. A labda mögé Tóth Imre állt, de a lövését a hazaiak kapusa hárította. A folytatásban a vendégek előtt adódtak még lehetőségek, kapufáig is eljutottak. A fővárosi csapat főként az ellentámadásokban bízott és a találkozó hajrájában egy balszerencsés beadást követően Sirokmán Zoltán öngólt szerzett, amivel kialakult a 3-1-es végeredmény.

– Az első negyedórában még mi alakítottunk ki lehetőségeket, többek közt Molnár János egy száz százalékos ziccert hagyott ki. Az ellenfelünknek momentuma sem volt, de két kapuralövésükből gólt szereztek. A mérkőzés előtt minkét helyzetre felhívtam a fiúk figyelmét. Ezután visszajöttünk a meccsbe és 2-1-gyel mentünk a szünetre. A második félidőben kaptunk egy büntetőt, ami sajnos kimaradt, talán 2-2 esetén máshogy alakult volna a folytatás. Ezt követően futottunk az eredmény után, egy szerencsétlen beadásból öngólt rúgtunk. Többet vártam a fiúktól akaratban, lelkesedésben és küzdelemben, mert ez egy élet-halál meccs volt. A csapat ment előre, viszont több játékos tudásán alul teljesített, kulcsembereink hibáztak, mint például Tóth Imre, ami megbosszulja magát egy ilyen találkozón. Nem fogunk búslakodni, maximális erőfeszítéssel készülünk a Paks elleni összecsapásra, hiszen muszáj nyernünk – fűzte hozzá a párharchoz Méhes Tibor, az M-Foci Kft. asszisztens edzője.

– Az első játékrészben szervezetten egy komoly labdabirtoklást értünk el, de csak a saját térfelünkön. A Makó többet vállalt fel, feltolta a védekezését és már a térfelünkön megpróbálta megszerezni a labdát, ebből akadtak lehetőségeik. Nagyon veszélyesek voltak a rögzített helyzeteik, jól érkeztek a kapu elé. Szereztünk egy szép fejesgólt, majd jött a második találat is, ami jót tett nekünk, sőt majdnem 3-0-ra növeltük az előnyünket. A folytatásban a makóiak szépítettek 2-1-re és ez visszahozta a reményt a számukra. A szünet után büntetőhöz jutottak, ha azt értékesítik, akkor nem biztos, hogy felálltunk volna. A második félidőben inkább a kontrákra építettünk, kevésbé volt labdabirtokló a játékunk, viszont a fiatal csapatomat dicséret illeti a 3-1-es győzelemért. Remek ellenfél az M-Foci, kicsit meglepetés, hogy miért áll az együttes a tabella 13. helyén. A Maros-partiak az ősszel is jól futballoztak, most is sokat mutattak, azonban a helyzeteik kimaradtak és a büntető sem ment be – értékelte a meccset Pisont István, a Budapest Honvéd-MFA II. csapatának vezetőedzője.

A Honvéd akár 8. is lehet, azaz két helyet javíthat még a bajnokság vége előtt. A Hódmezővásárhely kikapott a listavezető Duna Aszfalttól, így a Makó megtartotta egypontos előnyét riválisával szemben. Azonban a Maros-partiak nem bízhatják az eredmények alakulására a bennmaradásukat, ezért kötelező győzniük a Paks II ellen.

További fotók az alábbi http://szinvilag.eu/index.php?page=post&id=1197 linken érhetőek el.

Albert Barbara Andrea

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.