post

Élet-halál meccs vár ránk

Az M-Foci Kft. vasárnap 17:30-kor a Paksi FC II-vel csap össze az Erdei Ferenc téri sportpályán az NB III közép csoportjának utolsó fordulójában. A mérkőzés előtt 15:00-tól a Makó-Fradi öreg fiúk párharcát nézhetik meg az érdeklődők. Mindkét találkozóra a belépés ingyenes.

A Makó az ősszel 4-0-s vereséget szenvedett a Paks II otthonában. Nagy reményekkel utaztak a Maros-partiak Paksra, de a hazaiak már az 5. percben kihasználtak egy óriási védelmi hibát és Vlasics Dániel a hálóba helyezte a labdát. A korai gól megzavarta a vendégeket és a 17. percben Bognár Dávid távoli lövését a makóiak kapusa nem tudta hárítani. A folytatásban kiegyenlített volt a mérkőzés, a csapatok már nem alakítottak ki komolyabb helyzeteket. A paksiak 2-0-val mehettek az öltözőbe.

A második félidő elején a vendégek többet birtokolták a labdát, viszont nagy veszélyt nem jelentettek a hazaiak kapujára. Azonban a Paks az 55. percben kihasználta az előtte adódó lehetőséget és Hahn János Csaba 3-0-ra növelte az előnyét. Ezután a makóiak edzője cserékkel kissé átszervezte az együttesét, előretolta Lipták Ákost és Sirokmán Zoltán, így javult a támadójáték, de gyengült a védelem. A Maros-partiak többször eljutottak az ellenfél kapujáig, viszont gól nem született. A paksiak gyors ellentámadásokkal próbálkoztak, a 73. percben egy ilyen akció után a szabadon érkező Györgye Erik Martin lezárta 4-0-ra a meccset.

Két vesztes mérkőzés után nem lesz könnyű feladatuk a makóiaknak, viszont kötelező győzniük, ha bent szeretnének maradni. Az M-Foci jelenleg a 13. helyen áll és csak egy ponttal előzi meg a Hódmezővásárhelyt. Rizikós lenne, ha nem zsebelnék be a három pontot a fiúk, mert akkor a hódmezővásárhelyiek és a másik két csoport eredményeitől függne a bennmaradás. Méhes Tibor csapata jobban áll a keleti és a nyugati csoport tizenharmadikjainál, viszont egy újabb vereséggel fordulhatna a kocka, így reméljük, nem bízzák a szerencsére a bennmaradást. A Mórahalom és a Vecsés az utolsó forduló eredményétől függetlenül már biztos, hogy búcsúzik az NB III-tól.

A makóiak az őszi gyengébb teljesítményüknek köszönhetően kerültek nehéz helyzetbe. A tavaszi idényben már meggyőzőbb játékot mutatott a csapat és ez a gyűjtött pontokon is látszódott. A fiúk gőzerővel készülnek a Paks II elleni mérkőzésre és mindent megtesznek, hogy jövőre is NB III-as legyen a Makó. Reméljük, számunkra kedvezően alakul a vasárnapi összecsapás.

Az M-Foci Kft. II szombaton 17:00-kor a KSE Balástya otthonában lép pályára. A második csapatunk már az előző fordulóban bebiztosította a bajnoki címét.

Várjuk szurkolóinkat! Hajrá Makó!

Albert Barbara Andrea

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.