post

A Paks legyőzésével bennmaradtunk az NB III-ban

Az M-Foci Kft. 2-1-es Paksi FC II elleni hazai sikere bennmaradást ért az NB III-ban.

Jobban kezdtek a Maros-partiak, többet támadtak, viszont a labda nem akart beakadni a hálóba. Azonban a 40. percben Molnár János megtörte a gólcsendet és előnyhöz juttatta a makóiakat.

A hazaiak az 1-0-s első félidő után nem nyugodhattak meg. A paksiak többször veszélyeztették a Maros-partiak kapuját, de a védelem a helyén volt és Füstös Krisztián is bravúrosan hárított. A Makó ment előre az újabb gól reményében, több komoly lehetősége adódott, végül a 80. percben Lipták Ákos növelte csapata előnyét. A bekapott találat után sem adták fel a vendégek az összecsapást és a 88. percben Steinbach Máté szépített, így izgalmasan alakult a meccs vége. A mérkőzésen több találat már nem született, tehát 2-1-re győztek a hazaiak.

A Maros-mentiek bezsebelték a három pontot, ami a bennmaradást jelentette a számukra, hiszen egy ponttal megelőzték a Hódmezővásárhelyt a tabellán.

– Nem volt rossz a csapat, jobb koncentrációval lezárhattuk volna már az első félidőben a meccset. A második játékrész elején is akadtak lehetőségeink. Az ellenfél a mezőnyben elég jól futballozott, de nem volt annyi erejük, hogy gólt is rúgjanak. A párharc végét szorossá tette a Paks, így 10 percet sem tudtam ülni nyugodtan a kispadon. Végül jól jöttünk ki és szerintem megérdemelten maradtunk bent az NB III-ban – értékelte a találkozót Méhes Tibor, az M-Foci Kft. asszisztens edzője.

– Hihetetlenül boldogok vagyunk, hogy sikerült kivívnunk a bennmaradást. Rendkívül izgultunk a mérkőzés előtt, hiszen nagy volt a tét, élet-halál meccset játszottunk. Szerintem mi sem gondoltuk az ősz végén, hogy sikerülhet ez, de bízott benne a stáb, az edző és mi is. Jól megértjük egymást a rutinosabb játékosokkal is, nemcsak csapattársak, hanem barátok vagyunk. Hajrá Makó, jövőre is jöhet az NB III! – mondta Széll Kristóf, az M-Foci Kft. labdarúgója.

Rengetegen szurkoltak a csapatnak!

– Alacsony színvonalú meccs volt, a minőség mindkét csapatból hiányzott. Az első félidőben egy árnyalattal jobban teljesített a Makó. A szünetet követően sokat tettünk a győzelemért, talán pontot/pontokat érdemeltünk volna. Az ellenfél hősiesen védte az eredményt, gratulálok a bennmaradáshoz – tudtuk meg Osztermájer Gábortól, a Paksi FC II. vezetőedzőjétől.

További fotók a http://szinvilag.eu/index.php?page=post&id=1217 linken tekinthetőek meg.

Albert Barbara Andrea

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.