post

Harminchat éve szolgálja a makói focicsapatot Jani bácsi

Először az utánpótlás együtteseknél kezdett el dolgozni, majd a felnőtt gárda tagja lett.

Ádok János kiskorában birkózással foglalkozott, de egy sérülés miatt abba kellett hagynia ezt a sportágat. Az edzői szak mellett elvégezte a masszőr képzést is.

– Az egyik barátomnak köszönhetően ismertem meg a makói futballt. Mindenevő vagyok a sport terén, azonban a szívem csücske a birkózás és a labdarúgás. Én 1982-ben érkeztem a helyi klubhoz, ahol nemcsak gyúróként, hanem technikai vezetőként is dolgoztam – mesélte.

A makói masszőr elárulta, hogy mindig egy egységes csapat játszott Makón olyan vezetőkkel, akik összekovácsolták a közösséget. A focisták örömmel léptek pályára a klub színeiben. Sokáig csak a Maros-parti városban működött NB-s együttes a megyében.

– Az első időszakban, amikor felkerültünk az NB III-ba, akkor olyan nagy nevek játszottak nálunk, mint Kovács Jóska, Miklós Zoli, Csák Zoli. Az utóbbi futballista háromszor volt a harmadosztály gólkirálya, de mellette például Frank Csaba, Márki Feri, Bódi Attila és Bress Tibi is kiválóan focizott. Utána jött egy újabb generáció Magyar Gyurival, Czirbus Gáborral, Gévaival az élen. Jelenleg egy nagyon fiatal gárda alakult ki, amely olyan labdarúgókból áll, akik nemcsak sporttársak, hanem barátok is. Sok sikert kívánok nekik! – mondta.

Ádok János nemrég vehette át a Makó Városért Emlékérmet, amit a sport terén végzett munkájáért kapott meg.

http://szinvilag.eu/index.php?page=post&id=1375

Albert Barbara Andrea

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.