post

Hat góllal nyertünk az első edzőmeccsünkön

Az M-Foci Kft. sima 6-0-s győzelmet aratott a Mezőhegyes ellen az első felkészülési találkozón.

Az ellenfél gárdája a Békés megyei első osztályban szerepel. A makóiak a mérkőzés elejétől kezdve jobban kezdeményeztek és már a 10. percben megszerezték a vezetést a Mórahalomtól érkező Busa Bence révén, majd Babolek Zoltán egy átlövéssel növelte az előnyüket. A Maros-partiak továbbra is támadószellemben futballoztak és egy kiugratást követően a megyei bajnokság tavalyi gólkirálya, Hatvani József talált be a hálóba.

A szünet után Bánóczki Dániel rezegtette meg a rivális csapatának a hálóját, majd tizenegyeshez jutottak a hazaiak, amit a sértett Grecsó Bence értékesített. A makóiak sérülés miatt elvesztették kapusukat, Füstös Krisztiánt, akit a mentő szállított a helyi kórházba.

– Hétfőn kezdtük meg a felkészülést és szűk öt hetünk van rá, hogy összekovácsoljuk a játékosokat. Igyekszünk minél hamarabb kialakítani a végleges keretet. A csapat átlagéletkora 23-24 év, tehát nagyon fiatal labdarúgókból áll, egy-két tapasztaltabb játékossal. Úgy gondolom, fizikálisan nem lesz gond, talán a rutin hiánya okozhat néha fejfájást, de ebben is próbálunk javulni. Az első edzőmeccs alapján nem lehet következtetéseket levonni, hiszen még a felkészülési időszak elején tartunk. Jól mozogtak a fiúk a mai mérkőzésen annak ellenére, hogy a napokban jól megterheltük őket. A műfű és az eső nem befolyásolta az eredményt, az eddigi tréningek alapján úgy látom, a focisták éhesek a sikerre – tudtuk meg Magyar Györgytől, az M-Foci Kft. újonnan kinevezett edzőjétől.

– Látszanak a hiányosságok, még nincs összeállva a csapat. Bízom benne, hogy tanultunk a gólok előtti hibáinkból és a visszavágón szorosabb eredményt fogunk játszani a Makóval. Heti három alkalommal edzünk és két előkészületi meccset iktatunk be. Az első három hét a kondicionális felkészülésről szól, míg az utolsó időszakban a labdás edzésekre fektetünk hangsúlyt. A megyei bajnokságban szeretnénk közelebb kerülni az élbolyhoz, ami nehéz, mert kiegyensúlyozott és egyre erősebb, így szerintem a 6-7. hely a reális cél – mondta Ölei Dezső, a Mezőhegyes vezetőedzője.

További fotók a http://szinvilag.eu/index.php?page=post&id=1379 linken tekinthetőek meg.

Albert Barbara Andrea

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.