post

Évértékelőt tartott a makói focicsapat

Az M-Foci Kft. péntek este egy évzáró rendezvénnyel fejezte be az őszi idényt. A Givaudan különdíját az együttes házi gólkirálya, Busa Bence kapta.

Karsai Tibor, az M-Foci Kft. ügyvezetője köszöntötte a résztvevőket, majd megköszönte a szponzorok támogatását, valamint az egész stáb munkáját.

– Tavaly kiharcoltuk a bennmaradást és reménykedünk, idén is sikerül, mert a város, a létesítmény, illetve a szurkolók megérdemlik, hogy NB III-as meccseket lássanak. Az őszi szezon főként az elszalasztott lehetőségekről szólt, rengeteg pontot hullajtottunk el a bajnokságban, sőt fájó a Magyar Kupából való kiesés is. Másfél hónap pihenő vár a csapatra, január közepén újult erővel kezdjük meg a felkészülést a tavaszi idényre. Jó pihenést kívánok mindenkinek! – mondta Karsai Tibor.

A Maros-parti gárda jelenleg a 14. helyen áll, négy győzelem mellett három döntetlen és kilenc vereség a mérlege. A csapat 16 gólt lőtt és 28 találatot kapott. Magyar György tanítványainak az Iváncsa, a Szekszárd, a Rákosmente és a Paks II ellen sikerült begyűjteniük a három pontot.

– A nyáron igyekeztünk olyan keretet összeállítani, amely könnyebben vívja ki a bennmaradást. Úgy gondolom, nem lehetünk teljesen elégedetlenek, bár az utolsó meccseink rosszabbul sikerültek. Természetesen kielemezzük a mérkőzéseket és a hibákból megpróbáljuk levonni a tanulságokat – értékelte az évet Ménesi Gábor.

Az M-Foci Kft. tulajdonosa hozzáfűzte: nem szakadtak le nagyon a bennmaradó helyen álló csapatoktól, ennek ellenére jobban is alakulhatott volna az ősz. Elég sok megszerezhető pontot vesztett az együttes, amely úgy tűnik, mindig a nehezebb utat választja. Ménesi Gábor szerint a gárda alkalmas az NB III-ra, nem lesz könnyű feladata tavasszal, de minden segítséget megadnak az eredményes munkához.

– Számomra csalódás az őszi idény, hiszen szerintem a 9-11. hely valamelyike benne van a csapatban. Sok pontot elhullajtottunk többek közt a Hódmezővásárhely, Kecskemét, Taksony ellen. Ez főleg a fegyelmezetlenség és az egyéni hibák miatt alakult így. Nem szeretném csak a játékosokat hibáztatni, mindannyian vállaljuk a felelősséget. Az idény első felénél többet tudnak a fiúk, ám még mindig nem hiszik el – tudtuk meg Magyar Györgytől.

A makói alakulat játékos-edzője hozzátette: reméli a szurkolók nem pártoltak el a csapattól és csak a hidegebb idő miatt látogattak ki kevesebben az utóbbi bajnokikra. Az együttesnek szüksége van a buzdításra, hiszen az edzéseken mindent megtesznek a fiúk, viszont sajnos az összecsapásokon nem látszódik. Mindannyian dolgozni fognak, hogy jobban sikerüljön a tavaszi szezon.

– Köszönjük minden támogatónknak a segítségét. Sajnos tavaly is a kieső zónában zártuk a félévet és ismét nehéz tavaszi idény vár ránk. Mi szeretjük a kihívásokat, de jobb lett volna bebiztosítanunk a bennmaradást jelentő helyünket. Januártól dolgozunk tovább és szeretnénk, ha bíznának bennünk, mert el tudjuk érni a kitűzött céljainkat. Remélhetőleg jövőre jönnek a pontok és a mutatott játék is jobb lesz, így nem kell majd izgulnunk az utolsó párharcokon – jelentette ki Babolek Zoltán csapatkapitány.

Az évértékelő rendezvényen Karkas Mihály, a Givaudan Hungary Kft. makói gyárigazgatója adta át a Givaudan különdíját Busa Bencének. A 24 éves csatár 8 góllal az együttes legeredményesebb játékosa.

További fotók az alábbi http://szinvilag.eu/index.php?page=post&id=2173 linken tekinthetőek meg.

Albert Barbara Andrea

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.