post

Emberelőnyben nyert a Dabas Makón

Az M-Foci Kft. hazai pályán 4-2-es vereséget szenvedett az FC Dabastól az NB III közép csoportjának a 25. fordulójában.

Jobban kezdtek a makóiak és a 36. percben Molnár János megszerezte a vezetést. Nem sokáig örülhettek a hazaiak, hiszen egy védelmi hiba után egyenlített az ellenfél Crkvenjakov Dalibor góljával. A hajrában Tamaskó Ádám egy buta szabálytalanságot követett el a vendégek térfelén, amiért megkapta a második sárga lapját és kiállította a játékvezető. Nem sokkal az első félidő lefújása előtt Crkvenjakov Dalibor duplázott, így a dabasiak megfordították az eredményt.

A szünet után rányomta bélyegét a mérkőzésre a Maros-partiak emberhátránya és Sándli Márk, valamint Földes Milán 4-1-re növelte a vendégek előnyét. Az utolsó 20 percben javult a makóiak játéka és a 83. percben Busa Bence szépített. A hazaiak több helyzetet is kidolgoztak, amivel egyenlíthettek volna, ám a labda nem akadt be a kapuba.

A Dabas győzelmével már ötödik a tabellán, míg a makóiak visszacsúsztak a 15. helyre, mivel az ugyancsak kiesés ellen menekülő Paks II begyűjtötte a három pontot.

– Azt csináltuk, amit elterveztünk és megszereztük a vezetést, de egy percen belül válaszolt az ellenfél, ami megint a fegyelmezetlenség gyümölcse. A kiállítással nehéz helyzetbe kerültünk, viszont így is akadtak lehetőségeink, amit nem használtunk ki. Magyar György, valamint Busa Bence helyzetével akár egyenlíthettünk volna, ami emberhátrányban bravúrnak számítana – tudtuk meg Kolozsvári Jánostól. Az M-Foci Kft. vezetőedzője hozzátette, hogy sajnos a szezon végének közeledtével egyre jobban csökken az esély a bennmaradásra, ha nem használják ki a lehetőségeket. A remény hal meg utoljára, így a végsőkig küzdenek, hogy megőrizzék NB III-as tagságukat.

– Tudtuk, hogy a makóiak az életükért harcolnak, ezek az ellenfelek mindig veszélyesek. Jó véleményünk van a hazaiakról, akik akarnak futballozni és ezt ma is bizonyították. Az elején jól kezdtünk és vezethettünk volna, de a riválisnak is akadt egy-két ígéretes lehetősége. Ezután előnyhöz jutott a Makó, viszont gyorsan egyenlítettünk, majd Dalibor góljával, amely Európa bármelyik pályáján megállná a helyét megfordítottuk az eredményt, ami a csapat erejét mutatja. A kiállítás döntően befolyásolta a mérkőzést, mi megnyugodtunk, míg az ellenfél szívta magát. A második félidőben elkövettünk egy-két olyan hibát, amit a makóiak csak egyszer büntettek meg – értékelte a meccset Erős Károly. Az FC Dabas edzője hozzáfűzte, hogy szerinte megérdemelt győzelmet arattak. Egy kicsit sajnálja a hazaiakat, mert nagyon kulturáltan fociznak, és nem érdemlik meg, hogy a tabella végén álljanak. A továbbiakban sok sikert kívánt a Maros-parti gárdának.

Eredmény, labdarúgó NB III, közép csoport, 25. forduló:

M-Foci Kft. – Dabas 2–4 (1–2)

Makó, 150 néző. Vezette: Bálint Attila (Zahorecz, Ancsin).

M-Foci: Garamvölgyi – Tamaskó, Lászik, Magyar, Kóródi – Busa, Zsoldos, Széll (Babolek, 77.), Tóth (Podonyi, 71.), Molnár (Bány, 65.) – Gémes. Edző: Kolozsvári János.

Dabas: Sebestyén – Molnár (Csepregi, 62.), Molnár, Szenes, Sándli (Kiss, 83.) – Fitos (Szántó, 71.), Crkvenjakov, Erős, Fritz – Földesi, Eördögh. Edző: Kerekes Barna.

Gólszerzők: Molnár (36.), Busa (83.), ill. Crkvenjakov (37., 45.), Sándli (60.), Földes (64.).

Kiállítva: Tamaskó (42.).

Sárga lap: Tóth (28.), Molnár (58.), Gémes (59.), ill. Molnár (24.), Szenes (29.), Eördögh (43.).

További fotók az alábbi https://szinvilag.eu/index.php?page=post&id=3132 linken tekinthetőek meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.